Kaare-i-skoven-MoenMit navn er Kåre Selvejer. Jeg er født i 1961. Inspirationen til at fotografere stammer temmelig sikkert fra min far, der har fotograferet længere end jeg kan huske, og stadig gør det. Mit allerførste kamera var et Diana 2 plastic kamera til rullefilm! Jeg skød løs, og min far fremkaldte og kopierede.

En af de ting, der står stærkt i erindringerne fra min barndom er, når min bror og jeg, i de mørke vinteraftener, kom med i mørkekammeret. Duften fra kemikalierne, og miraklet når endnu et billede langsomt dukkede frem i fremkalderen, står som magiske momenter.

Mit første spejlrefleks kamera, en Nikon FM, som jeg stadig har, købte jeg i 1979. Desværre kom jeg aldrig rigtigt i gang, og holdt ikke interessen vedlige. Andre hobbyer som modelflyvning, cykelsport, vin og svæveflyvning tog over.
Tidshensyn og andre interesser gjorde imidlertid, at disse hobbyer, én efter én, gled ud. Vin hobbyen har jeg holdt fast i, og jeg var i 1994 den ene grundlægger og hovedaktionær i Vinens Verden A/S. Ved udgangen af juni 2016 valgte jeg imidlertid at sælge mine kapitalandele og forlade Vinens Verden. Flyvningen genoptog jeg i 2008 – og nu med “Jet power” i halen. Se www.warbird.dk

I efteråret 2001 besluttede jeg mig til at give fotograferingen, der jo altid havde luret lidt i baggrunden et eller andet sted, et seriøst ”go”. I januar 2002 meldte jeg mig ind i Odense Fotografiske Amatørklub, og det satte for alvor gang i udviklingen. Efter en pause i årene mellem 2006 og 2011 er jeg nu i gang igen, og nu meget ofte i selskab med min hustru, Gitte, der deler passionen for at fotografere. Du kan se et udvalg af Gittes billeder her.
De seneste år har jeg trukket mig lidt væk fra “konkurrencer”, der ofte er et bærende element i fotoklubmiljøet. På det filosofiske plan er jeg ikke længere så tiltrukket af idéen om at konkurrere på billeder, hvor det i sidste ende jo altid vil være et spørgsmål om smag.

Motivmæssigt er min passion landskabsfotografiet – både det store- og i stadigt stigende grad det intime landskab. Jeg holder, som det fremgår af gallerierne, af at hænge ud ved og omkring kystområderne i Danmark. “Bylandskaber”, og især i cross over light, finder jeg også interessante.

Billederne laver jeg ”med kameraet”, og jeg arbejder med både digitale- og film kameraer. I sidstnævnte tilfælde altid med dias film. Mine dias scanner jeg ind så tro mod det originale dias som muligt. Den endelige klargøring til print eller Internet sker i Lightroom og Photoshop CS, generelt uden manipuleringer, ud over basal beskæring samt justering af lys og kontrast. Jeg justerer “så lidt som muligt og så meget som nødvendigt”, for at få billedet til at se ud som jeg visualiserede det, da det blev taget. Jeg er bestemt ikke nogen “ørn” til Photoshop, og i det hele taget foretrækker jeg at bruge min tid ude i den friske luft med kameraet, frem for at sidde indendøre foran en computer.